Nieuws

De tijdelijke maatregelen die GMP+ had genomen vanwege de lage waterstanden zijn met ingang van 6 februari 2019 niet meer van toepassing.

De situatie is intensief geëvalueerd met de verschillende stakeholders binnen de GMP+ Community. Omdat de waterstanden voldoende zijn toegenomen, is het niet langer nodig om de tijdelijke maatregelen in stand te houden.

Aanleiding

Door de droogte in 2018 waren de waterstanden van rivieren en kanalen in Noordwest-Europa extreem laag. Dit zorgde ervoor dat de levering van grondstoffen voor diervoeder via binnenvaartschepen zeer traag verliep. Vanwege de aanhoudende droogte, kreeg GMP+ International de vraag om, in samenwerking met stakeholders, tijdelijke maatregelen te nemen in anticipatie op deze situatie.

Feedback

Hoewel het zeer werd gewaardeerd dat de reglementen tijdelijk werden aangepast vanwege extreme weeromstandigheden, heeft dit volgens GMP+ International ook geleid tot zorgen bij de gecertificeerde transportbedrijven. “Samen met onze stakeholders zullen we de maatregelen evalueren en waar nodig een aantal verbeteringen doorvoeren om in de toekomst om te gaan met de problemen die zijn veroorzaakt door de lage waterstanden”, aldus GMP+ International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.