Nieuws

Koudijs start bouw voerfabriek in Ghana

koudijs
Van links naar rechts: de Nederlandse ambassadeur in Ghana Ron Strikker; Ghanese Minister van Staat Nurah Gyiele, Nederlandse Minister van Landbouw Carola Schouten en CEO Royal De Heus Koen de Heus.

Koudijs Ghana is gestart met de bouw van de eerste mengvoederfabriek in Ghana. De feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de bouw werd bijgewoond door de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur & Voedselvoorziening Carola Schouten, de Ghanese minister van Staat verantwoordelijk voor pluimvee Dr Nurah Gyiele en de Nederlandse ambassadeur in Ghana Ron Strikker.

Versterken

De fabriek in Ghana is eerste Koudijs-fabriek in West-Afrika. Het bedrijf wil met deze fabriek de positie in het Afrikaanse land versterken. Met een productiecapaciteit van 90.000 ton per jaar zal de nieuwe fabriek in Tema, nabij Accra, een van de grootste mengvoederfabrieken in Ghana zijn.

Koudijs, onderdeel van Royal De Heus, wil de kennis van veevoer en gezonde veehouderij overbrengen naar die landen met een groeiende behoefte aan veehouderijproducten. Koudijs heeft via exportactiviteiten een sterke marktpositie in Ghana opgebouwd. “Het is tijd om de lokale productie te starten om deze leidende positie verder te versterken”, aldus Hugo Visscher, algemeen directeur Koudijs Ghana.

Combinatie

Visscher: “Wij geloven sterk in de combinatie van wereldwijde kennis en lokale aanwezigheid. Het lokaal delen van kennis draagt bij aan de verdere professionalisering van onze klanten en daarmee ook aan die van de lokale en regionale economie.”

Volgens Koen de Heus, CEO van Royal De Heus, is de bouw van de nieuwe fabriek een belangrijke mijlpaal in de historie van Koudijs. “We leggen hiermee het fundament om de prestaties van de Ghanese agrarische sector blijvend naar een hoger plan te tillen. De Heus investeert in de bouw van deze geavanceerde veevoederfabriek en toont zo het vertrouwen in de Ghanese economie in het algemeen en in viskwekers en veehouders in het bijzonder.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.