Nieuws

Vlaanderen benoemt nieuwe minister van Landbouw

verbinding

Koen Van den Heuvel is de nieuwe Vlaamse minister van Landbouw, Natuur en Omgeving. Hij volgt Joke Schauvliege op die recent onder vuur kwam te liggen vanwege haar uitspraak over complot-theorieën die ten grondslag zouden liggen aan de klimaatmarsen in Brussel.

Voortvarend

CD&V-fractieleider Van den Heuvel gaf aan dat hij het een eer vindt om minister te worden, al is de aanleiding minder gemakkelijk. Hij bedankte Schauvliege voor de inzet van de voorbije jaren. Volgens Van den Heuvel is er geen tijd te verliezen en moet hij voortvarend aan de slag.

Verbinding

De nieuwe Landbouwminister gaf tegenover de pers aan dat hij vooral de verbinding wil zoeken en een eind wil maken aan de polarisatie die lijkt te ontstaan als gevolg van het klimaatdebat. Van den Heuvel deed bovendien de toezegging dat hij met concrete voorstellen komt als het gaat om klimaatbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.