Nieuws

Bij Europees ringonderzoek in februari 2018 is dit keer onverwacht weinig salmonella in kippenvoer aangetroffen. Dat meldt het RIVM.

Het feit dat er onverwacht weinig salmonella in het kippenvoer is aangetroffen wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt doordat onbekende stoffen in de partij kippenvoer zaten die de groei van Salmonella remden.

Ringonderzoek

Het EURL-Salmonella hield in februari 2018 het vierde ringonderzoek om salmonella in diervoeder aan te tonen. Voor het ringonderzoek gebruikten de laboratoria de internationaal erkende analysemethode om salmonella in kippenvoer aan te tonen. Elk laboratorium kreeg een pakket toegestuurd met kippenvoer dat ofwel besmet was met Salmonella Mbandaka in twee verschillende concentraties, of geen Salmonella bevatte.

Kunstmatige besmetting

De monsters werden, net zoals in eerdere studies, op het laboratorium van het EURL-Salmonella kunstmatig besmet met Salmonella. Dit keer werd in onverwacht weinig monsters de aanwezigheid van Salmonella aangetoond. Zeer waarschijnlijk is dit veroorzaakt doordat onbekende stoffen in de partij kippenvoer zaten die de groei van Salmonella remden.

Het volledige rapport kunt u hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.