Nieuws

ForFarmers lanceert nieuw varkensvoerconcept

ForFarmers heeft een nieuw voerconcept voor vleesvarkens ontwikkeld. De voeders die worden verkocht onder de naam Ultra, richten zich volgens het bedrijf op een optimale groei, ondersteuning van de gezondheid en op efficiëntie.

De Ultra-voeders zijn uitvoerig getest in de praktijk. Proeven bij meer dan 50.000 vleesvarkens op 50 praktijkbedrijven in Noord-West Europa, waarvan 25 bedrijven in Nederland, laten zien dat de technische resultaten van vleesvarkens verbeteren.

Voederconversie

Uit de Nederlandse resultaten blijkt dat de dieren 12 gram per dag meer groeiden, de EW-voederconversie met 0,05 verlaagde en de uitval met 0,3% verminderde. Dit komt neer op een resultaatverbetering van 1,63 euro per vleesvarkensplaats per jaar.

Naast de betere resultaten worden de nieuwe voeders volgens het bedrijf als zeer gebruiksvriendelijk ervaren, ze leiden tot betere prestaties met minder werk.

Voerlijnen

Het Ultra-assortiment bestaat uit drie verschillende voerlijnen, afhankelijk van de dagelijkse voeropname. Iedere voerlijn bevat nutritionele innovaties en is samengesteld op basis van voeropname, opleggewicht, diverse bedrijfskenmerken en productiedoelstellingen. Alle voeders zijn ingericht op onbeperkt voeren, wat bijdraagt aan het werkgemak.

Daarnaast is er een aanvullende voerlijn voor borgen met een extra hoge voeropname en een specifieke voerlijn voor extra ondersteuning op het gebied van darmgezondheid.

NIC

Ultra biedt vleesvarkens een optimale nutritionele ondersteuning op het gebied van groei, gezondheid en efficiëntie. Het nieuwe assortiment bevat 6 nutritionele innovaties, ontwikkeld door het Nutritie Innovatie Centrum (NIC) van ForFarmers, en is gebaseerd op het resultaat van (inter)nationale praktijkproeven.

Darmgezondheid

De innovaties leveren een bijdrage aan onder meer een betere darmgezondheid en een betere voederconversie. Daarnaast stuurt Ultra volgens het bedrijf specifiek op belangrijke processen in de stofwisseling, rustigere varkens en een lagere uitval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.