Nieuws

ForFarmers UK sluit fabriek in Blandford

ForFarmers

De fabriek van ForFarmers UK in Blandford sluit in het tweede kwartaal van dit jaar. De sluiting past bij de doelstelling om de keten in het Verenigd Koninkrijk te optimaliseren. De productie van de fabriek in Blandford wordt overgenomen door de vestigingen in Exeter en Portbury.

Rationalisatie

ForFarmers UK heeft 15 productievestigingen; mengvoerfabrieken en ‘blend’ fabrieken waar grondstoffen gemengd worden. In 2017 kondigde ForFarmers UK aan om de supply chain te gaan rationaliseren door bestaande fabrieken te moderniseren, maar ook door te kijken naar de spreiding van locaties. Deze rationalisering is onderdeel van het eerder aangekondigde kostenbesparingsplan van £ 5 miljoen. Belangrijk onderdeel in dit proces is dat er focus is en blijft op het bewaken en verbeteren van de klanttevredenheid door het leveren van voer van consistent goede kwaliteit en een uitstekende service.

In Blandford, een van de oudere fabrieken van ForFarmers UK, zijn aanzienlijke aanpassingen nodig om de vestiging te moderniseren en efficiënter te maken. Met de nieuwe fabriek in Exeter en de onlangs vernieuwde fabriek in Portbury heeft ForFarmers UK de mogelijkheid om de voervolumes die in Blandford geproduceerd worden, over te hevelen naar deze locaties.

Optimalisatie

In Blandford wordt momenteel conventioneel (meng)voer en biologisch voer geproduceerd. Het plan is om de productie van conventioneel voer te verhuizen naar de nieuwe fabriek in Exeter en de productie van biologische voer naar Portbury. De faciliteiten daar zijn onlangs uitgebreid met extra opslagcapaciteit voor grondstoffen voor biologisch voer. Er is een projectteam aangewezen om te zorgen voor een rimpelloze overgang.

De vestiging in Blandford zal worden gesloten na afronding van de verplichte ‘consultation’ procedure in de UK, die vandaag begint. De beoogde sluiting in Blandford heeft gevolgen voor circa 30 medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.