Nieuws

Drinkwateroplossing tegen voerdip vleeskuikens

Trouw Nutrition heeft haar Farm-O-San portfolio uitgebreid met Farm-O-San FortiFloq: een drinkwateroplossing voor vleeskuikens die een voerdip helpt voorkomen.

Volgens het bedrijf is dit product vooral bij dieren die blootstaan aan externe stressoren of het structureel moeilijk hebben in een bepaalde fase van de groeiperiode, een uitkomst.

Voerdip

“Vleeskuikens kunnen om allerlei redenen last hebben van een voerdip”, licht Jannemieke van Avezaath, Product Manager Feed Additives bij Trouw Nutrition toe. “Mogelijk ervaren ze stress na vaccinatie of laadmoment of hebben ze last van een virale infectie. Om de voer- en wateropname op dit soort momenten op peil te houden, kan dit product worden toegediend.”

Voeropname

Dankzij de samenstelling van plantextracten, aroma’s en vitamines, heeft dit product een positief effect op de voer- en wateropname van pluimvee. Van Avezaath: “Hoewel voer in principe alle benodigde voedingsstoffen bevat, hebben vleeskuikens soms wat extra’s nodig. Zeker in stresssituaties.”

Resultaten

Inmiddels zijn de eerste pluimveehouders al aan de slag met het product. “We krijgen van verschillende ondernemers terug, dat de kuikens na behandeling met Farm-O-San FortiFloq zichtbaar actiever en vitaler ogen. Ze eten en drinken volop. Een mooie ontwikkeling”, besluit Van Avezaath.

Verkrijgbaarheid

Farm-O-San FortiFloq wordt toegediend via het drinkwater en kent een behandelingsperiode van drie achtereenvolgende dagen. Het product is exclusief verkrijgbaar via gespecialiseerde pluimveedierenartsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.