Nieuws

Vion moderniseert productielocatie Boxtel

Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Een deel van de activiteiten die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden, wordt geïntegreerd in de locatie in Boxtel.

Met de voorgenomen investering van 35 miljoen euro wil Vion een kortere keten realiseren met meer waarde voor de vleesafzet in de markt, betere efficiency en een duurzamere manier van werken door het op één plek te organiseren.

Realisatie

De onderneming gaat de investering zorgvuldig uitvoeren, met respect voor mens, dier en omgeving. Het voorgenomen plan zal medio 2021 gerealiseerd zijn.  

Medewerkers

De overheveling van versactiviteiten van Scherpenzeel naar Boxtel wordt met zorg voorbereid en uitgevoerd. Het merendeel van de ruim 120 medewerkers die bij Vion Scherpenzeel gekoppeld aan ‘vers’-activiteiten in dienst zijn, wordt naar verwachting herplaatst binnen de Vion-vestigingen in Boxtel, Apeldoorn en Groenlo, of stroomt uit vanuit natuurlijk verloop.

Flex-medewerkers

Ook het merendeel van de betrokken flex-medewerkers in Scherpenzeel kan naar verwachting aan de slag in Boxtel. Voor een 20-tal Vion-medewerkers zijn er naar verwachting geen passende herplaatsingsmogelijkheden. Dit aantal kan nog afnemen in de tijd, gezien de doorlooptijd van het project van ruim twee jaar.

Concurrentiepositie

“Voor Vion is deze investering in een meer geïntegreerde productie een belangrijke stap”, aldus COO van Vion Pork, John de Jonge. “We verbeteren hiermee onze internationale concurrentiepositie en de kwaliteit van onze producten. Dankzij de zorgvuldige aanpak beperken we de overlast voor omwonenden tot een minimum en levert het een flinke bijdrage aan verdere verduurzaming van de vleesproductie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.