Nieuws

Groan gmo-gecertificeerd

stabilisatie
De extra steunmaatregelen van de EU voor de stabilisatie van het landbouwinkomen hebben volgens de Europese Rekenkamer onvoldoende effect.

Handelsonderneming Groan is sinds begin dit jaar GMP+ FRA MI105 gecertificeerd voor de handel in gmo-gecontroleerde diervoedermiddelen.

Hiermee speelt de onderneming in op de toenemende vraag naar gmo-vrije producten. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze eisen vanuit de eindontvanger het beste kunnen worden ingevuld door als keten samen te werken”, zegt Anton de Groot, directeur van Groan.

Non-gmo sojaschroot

Om daar concreet stappen in te zetten is het non-gmo-sojaschroot wat Groan verkoopt nu “gmo-gecontroleerd volgens GMP+ FRA MI105.”

Vlog

Omdat Vlog deze GMP+ standaard als gelijkwaardig erkent kan het non-gmo sojaschroot wat van Groan gekocht wordt voor verwerking in Vlogvoeders, als ‘niet-risicovol’ worden beoordeeld. Hierdoor kunnen gebruikers volstaan met een kleiner aantal analyses van deze goederen.

De onderneming laat verder weten dat naast non-gmo-sojaschroot op aanvraag ook andere producten als GMP+ FRA MI105 gecertificeerd zijn te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.