Nieuws

Voer voor laatste 4 dagen vleeskuikens

ForFarmers heeft een voersoort ontwikkeld voor de laatste vier dagen van vleeskuikens. Doordat het voer geen hele tarwekorrels en weinig vezels bevat en een andere mineralenverhouding heeft, zijn de dieren sneller nuchter en fitter voor de laatste fase.

Om gezond en veilig vlees te produceren is het belangrijk dat vleeskuikens nuchter worden afgeleverd. De fijne structuur van Apollo Final zorgt voor een snelle kroppassage. Doordat het voer weinig vezels bevat, blijven er minder voerresten achter in het vleeskuiken.

Vleeskwaliteit

Gevolg hiervan is gezonder en veiliger vlees, en minder verliezen door afkeur of korting voor een vleeskuikenhouder voor het onvoldoende nuchter zijn van de dieren. Andere concentraties mineralen in het voer zorgen er bovendien voor dat de vleeskuikens fitter op het slachthuis arriveren.

Hoewel Apollo Final bijdraagt aan een fitter kuiken en minder voerresten in het kuiken, blijft het belangrijk dat de vleeskuikens ongeveer 6-8 uur voor het wegladen nuchter blijven.

Apollo

Apollo Final maakt deel uit van het ForFarmers vleeskuiken voerassortiment. Dit is speciaal ontwikkeld voor fitte kuikens die gezond en efficiënt groeien. Het Apollo assortiment kenmerkt zich door de slimme schakelmomenten; er zijn geen voerwisselingen op momenten met risico op entreacties en op die dagen dat coccidiose vaak waarneembaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.