Nieuws

Voor wat betreft het risico op Aflatoxine B1 in Roemeense mais, handhaaft Securefeed in tegenstelling tot GMP+ de klasse midden. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

GMP+ maakte dinsdag 5 maart bekend samen met andere geaccepteerde schemahouders, de risicoklasse voor Roemenië aan te passen naar laag. SecureFeed zegt onvoldoende informatie te hebben over de Roemeense maisoogst 2018, die een mogelijke risicoklasseverlaging onderbouwt.

Monitoring

SecureFeed beoordeelt of herkomstlanden correct zijn ingedeeld voor het risico op Aflatoxine B1 in mais. De landenindeling is een onderdeel van het SecureFeed Aflatoxine protocol. Dit protocol regelt het gebruik van mais en mais(bij-) producten en stelt voeder- en voedselveiligheid centraal.

In haar landenindeling volgt SecureFeed waar mogelijk de indeling van GMP+ International. Dit minimaliseert volgens het bedrijf mogelijke marktverwarring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.