Nieuws

2018 goed jaar voor AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei (AR) heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een positief resultaat na belasting van bijna 1 miljoen euro. De geldomzet steeg naar 252 miljoen euro.

In het resultaat is rekening gehouden met een prijsreductie van ruim 3 miljoen euro over de in 2018 afgenomen mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen.

Prijsreductie

De prijsreductie bedraagt 6 euro per ton over de afgenomen mengvoeders in 2018 en 2,5% over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen. Over 2018 heeft AR in totaal ruim 9,6 miljoen euro uitgekeerd.

Veevoeromzet

Ondanks afnemende dieraantallen in Nederland, heeft AR de omzet in 2018 op peil weten te houden. In totaal heeft AR ruim 630.000 ton veevoer afgezet. Steeds meer voeders hiervan zijn voor dieren die onder een concept worden gehouden.

Pluimveevoer

Het meest opvallend is de grote plus in pluimveevoer (+11,6%). AR heeft in deze sector meer dan veertig nieuwe klanten verwelkomd. Pluimveehouders kozen bewust voor Structomix, voer met de optimale structuur voor onbehandelde hennen.

Biologisch

Het marktaandeel in biologische mengvoeders is in 2018 fors toegenomen. De afzet van Sodagrain is ook aanzienlijk gestegen. De gunstige prijs en de hoge melkopbrengsten die Sodagrain met zich meebrengt, droegen bij aan deze sterke groei in afzet.

AR Plant

AR Plant kijkt terug op een jaar met een zeer goede omzet, zowel in de gewasbeschermingsmiddelen als in de fruitteeltbenodigdheden. De afzet meststoffen was door de droogte minder doordat er niet gestrooid kon worden. De graaninname was vrijwel hetzelfde als in 2017.

Grondstoffen

Door de gevolgen van de droogte – laag vaarwater en minder graan uit de gebruikelijke graangebieden – kon Rijnzate meer grondstoffen op- en overslaan. De op- en overslaglocatie van Rijnzate in Wageningen is tijdens het lage water goed bereikbaar gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Voorziet De Molenaar voldoende in uw informatiebehoefte?

Zetten we de juiste mediakanalen in om u te bereiken?

Geef uw mening en maak kans op een dashcam.