Nieuws
Dutch Poultry Expo

De afgelopen dagen vond in de Expo-hallen in Hardenberg de beurs Dutch Poultry Expo plaats. In een eerste reactie geven de standhouders afkomstig uit de diervoederindustrie aan, dat het nieuwe wat hen betreft, geslaagd was qua opzet.

Nieuw

Dutch Poutry Expo is een initiatief van Easyfairs, de nieuwe eigenaar van de expo-hallen in onder andere Hardenberg en Venray. In de beurskalender stond voorheen de LIV geprogrammeerd, een combinatie van varkens- en pluimveehouder met ook aandacht voor onder andere de kalverhouderij. In overleg met de sectoren gekozen de varkens- en pluimveehouderij ieder een eigen evenement te bieden: Dutch Poultry Expo in Hardenberg en Dutch Pork Expo in Venray (16 en 17 april).

Opzet

De afgelopen twee dagen stonden de Expohallen in Hardenberg het teken van de pluimveehouderij. Ruim 150 standhouders vulden de beursvloeren. Daarnaast was op de beursvloer ruimte gemaakt voor lezingen en een heuse kookdemonstratie. Ook werden op beide dagen twee themagerichte rondleidingen gericht op innovatie en duurzaamheid georganiseerd. Deze voerden langs standhouders die met hun product of dienst specifiek inspeelden op een van beide onderwerpen.

Positief

In een eerste reactie geven de meeste standhouders uit de diervoedersector aan dat ze positief zijn over de veranderingen ten opzichte van de voormalige LIV. De positionering van de stands is speelser, ruimer en daarmee uitnodigend, stelt een van hen vast.

Enkele anderen zijn vooral erg te spreken over het gerichte publiek. “Je weet gewoon dat degenen die je spreekt allemaal betrokken zijn bij de pluimveehouderij. Dat maakt dat je eigen inzet ook specialistisch en doelgerichter is”, zo klinkt het op de beursvloer.

Verbeterpunten

Of dit concept de ‘kip met de gouden eieren is’, daarover zijn de meningen echter nog verdeeld. Belangrijk kritiekpunt is de locatie. Hardenberg mag dan voor de pluimveegebieden in het midden en oosten van het land goed bereikbaar zijn, voor pluimveehouders uit het zuiden is de afstand waarschijnlijk een drempel, constateren met name ook de diervoederbedrijven uit het zuiden. “Een locatie in de omgeving van Ede/Barneveld zou voor deze sector beter zijn”, stellen verschillende aanwezigen vast.

Ook de frequentie van de beurs, is volgens een aantal standhouders een extra overweging waard. “Het is de vraag of je een beurs die zo specifiek op deze, relatief kleine sector is gericht echt jaarlijks in de kalender moet. Wat mij betreft is een keer per twee jaar een betere optie. Dat zal ik de organisatoren wel meegeven”, aldus een van de standhouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.