Nieuws
free trade agreements

Vanwege de toenemende marktvraag van stakeholders en overheden en om op hetzelfde niveau te blijven als andere schema’s voor diervoeder en levensmiddelen, heeft GMP+ International besloten de huidige certificeringsregels voor onaangekondigde audits te verbeteren.

In overeenstemming met artikel 11.1 van de GMP+ A1 Algemeen Reglement, wordt deze wijziging geïmplementeerd door middel van een uitvoeringsbesluit. Dit uitvoeringsbesluit is geldig tot de publicatie van de nieuwe GMP+ C-documenten op de website van GMP+ International.

Europa

De onaangekondigde tussentijdse audit wordt verplicht voor producenten in Europa, beginnend bij producenten in Duitsland.

Nederland

De voorwaarden voor de onaangekondigde tussentijdse audit voor in Nederland gevestigde producenten blijven van kracht, maar zullen zo veel mogelijk worden gestroomlijnd met de voorwaarden voor producenten die gevestigd zijn in Duitsland / Europa.

Bedrijven die zijn gecertificeerd voor de scope Productie, maar die hun productie uitbesteden, moeten ook worden onderworpen aan onaangekondigde audits.

Certificering

Een onaangekondigde audit als onderdeel van de certificering wordt verplicht voor producenten in Europa. Producenten in Duitsland moeten dat dit jaar (2019) regelen. Producenten in de rest van Europa moeten dit uiterlijk in 2020 geregeld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.