Nieuws

De minister van OCW heeft ir. Jeroen Dijsselbloem (1966) per 1 april 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Wageningen University & Research. Dijsselbloem volgt prof. dr. Job Cohen op die de functie bijna zes jaar heeft vervuld.

Dijsselbloem studeerde in 1991 af in de landbouweconomie aan Wageningen University. Hij werkte na zijn afstuderen tot 2002 als beleidsadviseur bij het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Politiek

Hij was van 2002 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. In 2012 werd hij minister van Financiën in het kabinet Rutte II. In 2013 werd hij gekozen als voorzitter van de invloedrijke Eurogroep.

Netwerk

De raad van toezicht laat in een persbericht weten bijzonder verheugd te zijn met de benoeming van Dijsselbloem. “Hij beschikt over een groot netwerk in zowel Den Haag als in Europa en kent bovendien de WUR goed. Tevens willen wij onze erkentelijkheid uitspreken voor de grote inhoudelijke betrokkenheid van Job Cohen en de deskundige wijze waarop hij de raad van toezicht heeft geleid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.