Nieuws

GMP actualiseert risicobeoordelingen

Veertien voedermiddelenzijn door het Technical Committee Fees Support Products toegevoegd aan de productlijst. De voedermiddelen worden toegevoegd op basis van een desk study. Het betreft 7 nieuwe voedermiddelen en 7 producten die opnieuw zijn beoordeeld.

Studie

Voedermiddelen moeten binnen de scope van het GMP+ Feed Certification scheme worden onderworpen aan een veiligheidsbeoordeling. Dit gebeurt door middel van een risicoanalyse in overeenstemming met de HACCP beginselen. De beoordeling wordt gedaan door middel van een desk study, uitgevoerd door de leden van het Technical Committee Feed Support Products (TCFSP).

Zij hebben op basis van hun bevindingen besloten dat de betreffende voedermiddelen kunnen worden toegevoegd aan de Feed Support Product list. De aanwezigheid van voedermiddelen in de Feed Support Product list (via de goedkeuring van de risicobeoordeling) is een voorwaarde van het GMP+ Feed Certification scheme. Alleen producten die zijn opgenomen in deze lijst mogen worden gebruikt door GMP+ gecertificeerde bedrijven. De hiermee gepaard gaande wijzigingen hebben rechtstreeks invloed op de GMP+ Monitoring database, meldt GMP+ International.

Voedermiddelen

De (nieuwe) goedgekeurde voedermiddelen zijn: Magnesiumhydroxide; Natriumzouten van plantaardige vetzuren; Isomaltulosemelasse; sojavezelconcentraat uit enzymatische behandeling; fermentatieresidu zuurselproductie en melkzuurproductie; (suiker-)rietbagasse; (suiker-)rietmelasse; tarwezetmeel vooraf gegelatineerd, colostrumpoeder; geconcentreerd colostrumpoeder, melkpermeaat (-poeder); sojabonen, hittebehandeld; rijstschil en zeewier uit de zeeteelt.

Meer informatie over de wijzigingen is te vinden op de website van GMP+ International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.