Nieuws
Voergroep Zuid

Coöperatie Voergroep Zuid kan terugkijken op een jaar waarin de fundamenten van de onderneming zijn versterkt maar waarvan de effecten nog niet direct zichtbaar zijn in de resultaten. Zo daalde de geconsolideerde netto-omzet van 235,9 miljoen naar 213 miljoen euro.

De omzetdaling wordt met name veroorzaakt door lagere verkoopprijzen bij Voer & Grondstoffen. Daarnaast droeg ook deconsolidatie van de drukkerij-activiteiten bij aan de daling (1,7 miljoen euro). Dat het bedrijfsresultaat met 1,2 miljoen euro stabiel bleef, ondanks de lastige marktomstandigheden, is het gevolg van een hogere brutomarge.

Investeringsprogramma

In 2018 is Voergroep Zuid gestart met een meerjaren-investeringsprogramma in de mengvoerfabrieken, ICT-infrastructuur en toepassingen. De focus ligt daarbij op het verder optimaliseren van de productie met als doel de efficiency en de kwaliteit van het voer te verbeteren.

Specialisatie

Elke productielocatie is vorig jaar geheel afgestemd op bepaalde diersoorten, zodat gespecialiseerd, op maat gemaakt voer kan worden geproduceerd. Zo is de productie van alle zeugen- en biggenvoeders op de productielocatie in Helmond geconcentreerd, en worden in de fabriek in Oirschot uitsluitend voeders voor herkauwers en een aparte lijn Vlog-voer geproduceerd. In Weert maakt de voerfabrikant legpluimvee- en (vlees)varkensvoeders.

Marktaandeel

“Voergroep Zuid heeft op veel fronten een belangrijke voortgang geboekt. Juist in een krimpende mengvoermarkt is het belangrijk dat we steeds effectiever, efficiënter en slimmer werken. Alleen dan kunnen we ons marktaandeel vergroten en waarde toevoegen voor de klant. Daarom hebben we in 2018 veel aandacht besteed aan onze marktaanpak, de processen en onze mensen”, aldus directievoorzitter Wim Maaskant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.