Nieuws

De Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD), stelt voor komend schooljaar opnieuw studiebeurzen beschikbaar voor studenten die een diervoedingsstudie aan Wageningen Universiteit (WUR) (gaan) volgen.

Studenten die voor deze beurs in aanmerking willen komen, kunnen zich vanaf woensdag 1 mei tot en met donderdag 1 augustus 2019 aanmelden. De selectiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 18 september 2019 in Wageningen. Op dezelfde dag vindt de uitreiking plaats.

Voor wie

Stichting BSD selecteert elk jaar studenten die in aanmerking komen voor een studiebeurs. Dit jaar zal de stichting studiebeurzen ter waarde van 2000 euro aan WUR studenten beschikbaar stellen. Indien een student van een agrarische hogeschool zijn of haar studie aan WUR vervolgt, kan hij of zij ook in aanmerking komen voor een beurs ter waarde van maximaal 2000 euro.

Verdeling beurs

Het startbedrag van de studiebeurs is 500 euro. Voor een extra curriculaire activiteit is een bedrag van maximaal 1000 euro beschikbaar. Voor dit bedrag moet een aparte aanvraag worden ingediend. Als de student uiteindelijk afstudeert en een baan in de diervoedersector vindt, krijgt hij nog een bedrag van 500 euro.

Aanmelden

Studenten die in aanmerking willen komen voor een studiebeurs, kunnen hun aanmelding sturen naar info@stichtingbsd.nl. De aanmelding bestaat uit de volgende documenten: ingevuld inschrijfformulier, CV (met pasfoto), kopie van cijferlijst en een persoonlijke motivatie van de gekozen studierichting.

Selectieprocedure

Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten uitgenodigd worden voor een selectiegesprek. Deze geselecteerde kandidaten krijgen hiervan bericht. Tijdens de selectiegesprekken wordt gekeken naar zakelijk inzicht en motivatie, persoonlijkheid en werkhouding en kennis. Dat laatste moet worden onderbouwd met een cijferlijst en/of schoolopdrachten.

Voorwaarden

Tijdens de uitreiking wordt de overeenkomst getekend tussen Stichting BSD en de student. In deze overeenkomst staat onder andere dat de kandidaat een basisbeurs ontvangt ter hoogte van maximaal 2000 euro.

Het verkrijgen van deze studiebeurs kan consequenties hebben voor de inkomstenbelasting. Daarom wordt geadviseerd een financieel adviseur te raadplegen of te informeren bij de Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.