Nieuws

De Samenwerking boekt recordomzet in 2018

Diervoedercoöperatie De Samenwerking uit Haastrecht heeft een prima resultaat behaald in 2018. De omzet in euro’s is gestegen met 7%, het aantal leden met 6% en de totale voerafzet met 2% naar ruim 128.000 ton.

Mede hierdoor is een financieel resultaat behaald van 669.400 euro na belasting. De leden profiteren van een nabetaling van 1,50 euro per ton. De komende jaren wordt verder geïnvesteerd in kennis, maatwerk en efficiency.

Recordomzet

2018 heeft een recordomzet opgeleverd zowel in euro’s als in tonnen geproduceerd mengvoer. De Samenwerking is in staat om de veehouder in het westen van Nederland uiterst efficiënt van diervoeders te voorzien vanwege de strategische ligging van de fabriek.

Stijgers en dalers

De rundveevoeromzet is gestegen met 2,5% en daarmee is de grens van 100.000 ton zelf geproduceerd rundveevoer overschreden. De varkensvoeromzet is licht gedaald (-4%) als gevolg van een aantal stoppers.

Door de droogte hebben de klanten veel minder kunstmest gestrooid. Daar staat een flinke stijging van de verkoop van graszaden en andere boerenartikelen tegenover van maar liefst 25%. De Welkoopwinkel deed het goed met een plus van ruim 8%.

Maatwerkvoeders

De forse investeringen van de afgelopen jaren in de fabriek betalen zich uit. De efficiency en flexibiliteit zijn verhoogd. Het is prima mogelijk om maatwerkvoeders te produceren en in te spelen op alle nieuwe concepten zoals Vlog en EU 28. Alles kan in één fabriek geproduceerd worden en dat is best uniek.

Toekomst

De komende jaren staan investeringen in de buitendienst, fabriek en opslagfaciliteiten gepland om de verwachte groei in maatwerkvoeders en boerenartikelen op te kunnen vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.