Nieuws

België goed op weg met antibioticareductie

antibiotics

Het gebruik van antibiotica in mengvoeders was vorig jaar in België in vergelijking met referentiejaar 2011, 70% minder. Dat heeft de Belgian Feed Association (BFA) bekendgemaakt tijdens haar jaarvergadering.

BFA had zich voor 2018 ten doel gesteld om net als in 2017, het antibioticagebruik in vergelijking met 2011 minstens te reduceren met 50%. “De hoofddoelstelling van BFA in 2017 was het reduceren van minstens 50% van het gebruik van antibiotica in dierenvoeders”, zegt scheidend voorzitter Frank Decadt. “In 2018 moesten deze goede resultaten worden bestendigd.”

Succes

“In 2018 werd het gebruik van antibiotica in de Belgische diervoedersector gereduceerd met 70% ten opzichte van het referentiejaar 2011. Een absoluut succes”, stelt aftredend directeur Yvan Dejaegher.

Voederveiligheid

Naast antibioticareductie blijft BFA investeren in een sluitend autocontrolesysteem om de diervoederveiligheid te garanderen naar de consument toe. “De contaminanten van microbiologische oorsprong − salmonella in de eerste plaats − vereisen een nog meer kordate aanpak en een uitgebalanceerd crisismanagement”, stelt Decadt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid was en is blijft een topprioriteit. BFA organiseert het Europees Congres in 2020. Het doel van dit congres is de krijtlijnen uit te tekenen van de duurzaamheidsstrategie 2030 voor de Europese diervoederindustrie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.