Nieuws
Vertrekkend directeur Yvan Dejaegher, voorzitter Dirk Van Thielen, vertrekkend voorzitter Frank Decadt en nieuwe directeur Katrien D'hooghe.

Dirk Van Thielen van Arvesta is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Belgian Feed Association (BFA) dat 75 jaar bestaat. Katrien D’hooghe neemt per 1 mei het stokje over van BFA-directeur Yvan Dejaegher. Dat heeft BFA bekendgemaakt tijdens de publieke algemene vergadering.  

Van Thielen vat zijn prioriteiten samen: “Wij willen de collectieve en solidaire kracht bestendigen, het proces van professionaliseren met volle zeilen voort begeleiden, de ingeslagen weg van duurzaamheid strategisch verder zetten, de rol van BFA als schakel van de voedselkolom kracht bijzetten en de andere hete hangijzers als bioveiligheid en rendabiliteit van de sector goed onderbouwd aanpakken.”

Directiewissel

Katrien D’hooghe neemt vanaf 1 mei de directie over van Yvan Dejaegher die nog tot eind 2019 een aantal BFA-specifieke dossiers zal behartigen.

Diervoederveiligheid

“De diervoederveiligheid op een verantwoorde wijze garanderen blijft uiteraard onze topprioriteit”, zegt D’hooghe. “Daarnaast willen we maximaal blijven inzetten om onze rol als volwaardige ketenpartner invulling te geven op basis van een goed onderbouwde dossierkennis.”

Maatschappelijke thema’s

“De maatschappelijke thema’s zoals antibioticagebruik in de dierlijke productie, duurzame diervoederstromen en klimaatgerichte doelstellingen helpen verwezenlijken via dieroeding zijn daarbij blijvende aandachtspunten”, besluit D’hooghe.

Meer hierover in De Molenaar 7 van 10 mei 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.