Nieuws

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagochtend 11 juni een nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom. De gekweekte insecten vormen een grondstof vol eiwitten en andere voedingsstoffen voor dierenvoer.

Tijdens het bezoek krijgt Koning Willem Alexander een rondleiding door de insectenkwekerij en uitleg over het productieproces. De Koning  wordt vergezeld door minister Carola Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.

Voedselkringloop

Door voedselresten te hergebruiken en terug te brengen in de voedselketen, sluit Protix de voedselkringloop. Zo dienen plantaardige voedselresten die bij andere productieprocessen overblijven als voer voor de insecten.

Deze vormen vervolgens de basis in eiwitrijk dierenvoer net als in de natuur. Dit zorgt uiteindelijk voor duurzame vlees-, vis- en eiproducten, die geschikt en veilig zijn voor de consument.

Groei

Binnen 10 jaar is Protix gegroeid van een idee naar een bedrijf met 110 werknemers, opererend in 15 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.