Nieuws

Voorverkoop perspulp van start

De voorverkoop voor perspulp en Cigarant is op maandag 6 mei van start gegaan. De prijsnotering is bekendgemaakt. Veehouders kunnen voor deze campagneproducten wederom een voerabonnement afsluiten bij Duynie.

Perspulp en Cigarant leveren een bijdrage aan de melkproductie doordat het zowel smakelijk als rijk aan energie is. Perspulp bevat 100% natuurlijke voedingsstoffen afkomstig uit suikerbieten, hoofdzakelijk in de regio geteeld. De oorsprong van Cigarant is het gewas cichorei.

Non-gmo

Perspulp en Cigarant zijn non-gmo voedermiddelen. Perspulp is goed in te kuilen, er ontstaan geen leksappen naar de omgeving. De kwaliteit van perspulp blijft over de tijd heen relatief stabiel, het is een constant product. Deze voordelen gelden ook voor Cigarant. Het fosforniveau in perspulp en Cigarant is relatief laag. Er is sprake van een goede fosfor-VEM-verhouding wat voordelig is voor de Kringloopwijzer.

Pectines

Perspulp is rijk aan energie omdat het pectines bevat. Pectines zijn koolhydraten die een bron van energie vormen voor dieren. Bij de vertering van de pectines ontstaan vluchtige vetzuren die een bijdrage leveren aan de melkeiwit- en melkproductie. Dieren eten graag perspulp en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen binnen. Voordelen hiervan zijn onder andere een bijdrage aan een betere groei rood vleesstieren en een bijdrage aan een hoger melkeiwit en een hogere melkproductie. Perspulp is bovendien een smaakmaker voor het ruwvoer.

Voerabonnement

Het voerabonnement van Duynie biedt de mogelijkheid om gespreid te betalen voor de leveringen perspulp of Cigarant, zonder rente. Het afsluiten van het abonnement is volledig kosteloos. Levering van perspulp en Cigarant in ‘een slurf’ zorgt voor een goede conservering. Duynie heeft de capaciteit hiervoor inmiddels sterk vergroot.

Gerelateerd: Duynie levert gekort Perspulpvolume alsnog uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.