Nieuws
droogte

Diervoedertransportbedrijven houden zich goed aan de regels met betrekking tot hygiëne en traceerbaarheid. Dat blijkt uit een rapport van de NVWA.

In 2017 werd bij 123 diervoedertransportbedrijven een inspectie uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat de naleving hoog is. De 123 bezochte bedrijven betreffen 18 bevrachters, 48 transporteurs binnenvaart en 57 transporteurs weg.  

Tekortkomingen

Van de bezochte bedrijven beschikten 4 niet over de juiste registratie bij de NVWA. Er is nogmaals contact opgenomen met de bedrijven om deze alsnog te laten (her)registreren.

Tracering

Op het gebied van tracering zijn bij 2 bedrijven tekortkomingen geconstateerd, bij beide bedrijven is een schriftelijke waarschuwing gegeven voor het ontbreken van handelsdocumenten.

Hygiëne

Op het gebied van hygiëne is eenmaal een tekortkoming geconstateerd met betrekking tot het aantreffen van restanten product. Bij wagens en schepen die ter plekke gecontroleerd zijn werden de laadbak en het ruim over het algemeen netjes en schoon aangetroffen.

HACCP

Daarnaast is eenmaal een schriftelijke waarschuwing gegeven wegens het ontbreken van een volledig HACCP-plan. Er werd bij dit bedrijf wel correct schoongemaakt, maar dit stond niet op papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.