Nieuws

Onder de naam ‘Samen bereiken we meer’ zet Agrifirm de leden van de coöperatie aan het roer. Het label vormt de paraplu boven de activiteiten van de coöperatie richting de leden. “Doel van het initiatief is het bundelen van krachten en samen werken aan de toekomstbestendigheid van de landbouw”, aldus Agrifirm-directeur Dick Hordijk.

Hordijk is trots op de lancering van ‘Samen bereiken we meer’, omdat het een initiatief van onze leden is. “Het initiatief heeft als doelstelling om de krachten van de leden te bundelen en vanuit Agrifirm mogelijkheden te bieden om samen vraagstukken op te pakken. Vraagstukken die je als boer niet individueel kunt oplossen. Daarmee zetten we de leden van onze coöperatie zelf aan het roer op de thema’s die zij belangrijk vinden.”

Aansluiting

Met ‘Samen bereiken we meer’ sluit de inzet van de coöperatie met haar coöperatieprogramma aan op de in 2017 gelanceerde bedrijfsstrategie ‘Better Together’. Het label ‘Samen bereiken we meer’ wordt op initiatief van de Ledenraad gelanceerd. Binnen het coöperatieprogramma ‘Samen bereiken we meer’ wordt bovendien samengewerkt met Agrifirm NWE, om de leden te ondersteunen met kennis, netwerk en middelen en gezamenlijk projecten op te pakken die de kern raken van thema’s en vraagstukken die het oplossingsvermogen van individuele leden overstijgt. Het Coöperatiefonds, dat door de leden is vrijgemaakt, draagt financieel bij aan de projecten.

“In de samenwerking kunnen we kennis uit het veld van de boeren en telers en de kennis en expertise van de Agrifirm-medewerkers benutten en inzetten om samen nieuwe kennis te ontwikkelen. Samen met onze agrarisch ondernemers werken we zo aan een toekomstbestendige landbouwsector”, aldus Dick Hordijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.