Nieuws

Bedrijven Triott Group onder een naam

De Triott Group heeft met de lancering van hun nieuwe website www.triottgroup.com de officiële consolidatie van de bedrijven van de groep aangekondigd: “De naam is Triott.” De onderliggende bedrijven gaan intensiever samenwerken onder de paraplu van de Triott Group.

“Door nóg intensiever samen te werken willen we beter kunnen voorzien in de huidige en toekomstige behoeften van de feed & food-industrie”, aldus directeur Ernst-Jan Ottevanger. De Triott Group bestaat uit acht complementaire bedrijven die actief zijn in de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie. Onder andere Ottevanger Milling Engineers en de control & automationspecialist Inteqnion maken deel uit van de groep. De bedrijven hebben een lange staat van dienst in het bedienen van de feed & food-industrie. Door intensievere samenwerking wil de Triott Group niet alleen de diervoeder- en voedingsmiddelenindustrie nu en in de toekomst beter van dienst zijn, maar ook inspelen op opkomende, nieuwe industrieën zoals de groeiende bio-economische sector.

Formele naam

Ernst-Jan Ottevanger: “Misschien hebben mensen de naam Triott al eens horen vallen, maar deze was nooit de echte formele naam en is nooit ‘aangekondigd’. Door de jaren heen zijn we geleidelijk gegroeid. Vooral in de afgelopen jaren hebben we een toenemende vraag gezien in de industrie naar een meer op samenwerking gerichte aanpak op het gebied van productietechnologieën. Er is behoefte aan complete geïntegreerde oplossingen. Dit is precies wat Triott vandaag de dag al aanbiedt en wat we in de toekomst verder uitbreiden. Ons bedrijf is namelijk veel meer dan een optelsom van onze afzonderlijke onderdelen.”

Onderdelen

Triott is een familiebedrijf (private onderneming) dat 110 jaar geleden werd opgericht. De groep bestaat uit:

  • Ottevanger (productietechnologie voor de graanverwerkende- en mengvoederindustrie);
  • Inteqnion (procesoplossingen);
  • PTN (Pelleting Technology Netherlands);
  • PCE (Pelleting Consumables Europe);
  • Almex (extrusie-apparatuur);
  • Wynveen (maal- en meng specialist);
  • IVS (specialist in stoom en vloeistof doseertechnologie);
  • TSC (Top Silo Constructions).

Gezamenlijk kunnen de bedrijven totaal oplossingen bieden, maar als afzonderlijke bedrijven ook (delen) van oplossingen of specifieke diensten, varierend van opslag, handling, malen en mengen, pelleteren tot het ontwerp en de realisatie van een volledige productiefaciliteit.

Mogelijkheden

René Ottevanger ( directeur van Triott) “We zien steeds meer mogelijkheden om onze kennis toe te passen op verschillende gespecialiseerde gebieden, zoals in de wereldwijde voedsel- en graanverwerkingsindustrie. Bij Triott zijn we van mening dat we ons niet moeten beperken tot het bieden van oplossingen voor de productietechniek, maar dat we klanten moeten ondersteunen met het omgaan met verandering.”

Erik Ottevanger vult aan: “Gedurende vier generaties hebben we geleerd hoe we onszelf kunnen veranderen en aanpassen. Deze consolidatie is de volgende stap in onze evolutie. Ons bedrijf is gebaseerd op Nederlandse technologieën, duurzaam vakmanschap, aandacht en consistentie. Daarin zal nooitverandering komen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.