Nieuws
Lieke Hendrix (LNV) geflankeerd door Matthé Vermeulen (l) en Henk Flipsen, met de Sectoranalyse van Het Comité en vernieuwde editie van de Grondstoffenwijzer van Nevedi. Foto: Jacqueline Wijbenga

Nevedi-directeur Henk Flipsen heeft namens Nevedi tijdens het Netwerkevent van Nevedi en Het Comité, de derde editie van de Grondstoffenwijzer aan Lieke Hendrix van LNV aangeboden.

Deze editie is de opvolger van de tweede editie uit 2016, en bevat de meest recente data en nieuwe inzichten op het gebied van grondstoffen. “De Grondstoffenwijzer geeft overzichtelijk de feiten en de cijfers weer over welke grondstoffen er worden gebruikt in ons diervoeder en waar die grondstoffen vandaan komen. Ook belichten we de bijdrage van de diervoedersector aan een circulaire voedselproductie”, aldus Flipsen.

Sectoranalyse

Naast de grondstoffenwijzer, bood Matthé Vermeulen, voorzitter van Het Comité, Lieke Hendrix de brochure ‘Dutch Trade in Grains, Seeds and Pulses’ aan. “Met deze brochure laten we zien dat de Nederlandse agrohandel een spilfunctie vervult voor de Europese food- en feed sector. Nederland importeert jaarlijks 28 miljoen ton aan granen, zaden en peulvruchten en exporteert 11 miljoen ton”, zei Vermeulen bij de presentatie van de sectoranalyse.

Bloeiende sector

“Mede door de sterke handelspositie hebben we in Nederland een bloeiende agrofoodsector die werk biedt aan 400.000 mensen. Dit is een sector om trots op te zijn”, aldus Vermeulen.   

Transparantie

Met beide publicaties laten zowel Het Comité als Nevedi zien dat ze het van groot belang vinden om voor alle maatschappelijke partijen transparant te zijn over welke rol de diervoedersector en de agrohandel in ons agrofoodsysteem speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.