Nieuws

Agrifirm tekent Responsible Soy Declaration

neder soja

Agrifirm heeft de ‘Responsible Soy Declaration’ ondertekend. De ondertekening vond plaats tijdens de vergadering van de Europese diervoederfederatie Fefac.  

De bedrijven die de Responsible Soy Declaration van Fefac ondertekenen, zeggen toe specifieke stappen te ondernemen om op een verantwoorde manier sojameel in te kopen, zowel van Europese producenten als van producenten buiten Europa, bedoeld voor diervoeding op het niveau van het individuele bedrijf. De Fefac-inkooprichtlijnen voor soja worden hierbij als referentiekader gebruikt. Het doel is bij te dragen aan de transformatie van de reguliere markt van verantwoorde sojaproducten in mengvoeders die in de EU geproduceerd worden, vóór 2025.

Verantwoordelijkheid

Agrifirm ondertekent deze declaratie omdat de onderneming naar eigen zeggen een belangrijke bijdrage wil leveren en haar verantwoordelijkheid wil nemen in het kader van de verduurzaming van de voedselketen voor toekomstige generaties. “We zetten hiermee als bedrijf een belangrijke stap in de Europese verduurzaming van de sojaketen”, aldus Agrifirm.

CEO Dick Hordijk: “Alleen door ons gezamenlijk voor langere termijn te committeren aan de verduurzaming van voedselketens en afspraken te maken over concrete handelswijzen, kunnen we wereldwijd een verschil maken. Daarnaast is deze declaratie volledig in lijn met ons ‘Verantwoord Inkopen’ CSR beleid . We ondersteunen het daarom dus zeer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.