Nieuws

Goede cijfers voor coöperatie Vitelia

Stefan Kuipers (l) en Herman Rutten – Directie Vitelia / Foto: Emile Beurskens

Coöperatie Vitelia heeft een goed jaar achter de rug. Financieel directeur Herman Rutten spreekt van een topjaar. De agrarische coöperatie presenteert tijdens de jaarvergadering, begin juni, de jaarcijfers aan haar leden.

“Als we terugkijken op het afgelopen boekjaar kunnen we concluderen dat we in de plantaardige én in de dierlijke sector onze afzet over beide bedrijven hebben kunnen verbeteren ten opzichte van 2017”, zegt Rutten.

Voeders

In de dierlijke sector is de coöperatie actief met Vitelia Voeders BV. In het voorbije jaar kende Vitelia Voeders een stijging in de afzet van ruim 12% en een omzetstijging van 15% in vergelijking met 2017. Dit resultaat is bij Vitelia Voeders met name toe te schrijven aan een groei in de pluimveetak en een significante toename in de verkoop van grondstoffen vanuit de op- en overslaglocatie in de haven van Wanssum.

Cijfers

De geconsolideerde omzet steeg tot bijna 163 miljoen euro. De winst steeg na belasting tot een bedrag van 2,9 miljoen euro. “Een prima resultaat waar alle betrokkenen trots op zijn. In de resultaatbestemming komt dit goede resultaat tot uiting doordat de ledenraad besloten heeft om wederom 1% aan certificaten op naam toe te kennen aan de leden en 5% cashdividend uit te keren op reeds uitgegeven certificaten”, aldus Rutten.

Vernieuwingen

“Onze coöperatie is daarnaast continu bezig met vernieuwing op operationeel en organisatorisch vlak,” vult Stefan Kuijpers, algemeen directeur bij Vitelia, aan. Kuijpers vervolgt: ”Van en voor de leden – dat is en blijft het uitgangspunt – en dat is dan ook de reden dat wij dit jaar een verdere verdieping maken in het ‘certificaten op naam’ systeem.”

Certificaten

In juni krijgen leden van Vitelia de mogelijkheid om te handelen in certificaten van Vitelia, ook wel CeVi’s genoemd. “Een nieuwe dimensie in het kader van het eigenaarschap van de coöperatie”, aldus Kuijpers.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.