Nieuws

Arvesta breidt productie Vlogvoeder uit

De Arvesta-merken Dumoulin en Aveve Veevoeding helpen Belgische melkveehouders in te spelen op de stijgende vraag naar gmo-vrije melk. Zij breiden de productie van vlogvoeder verder uit. Dat maakt het moederbedrijf bekend in het kader van Wereldmelkdag op 1 juni.

Steeds meer Belgische afzetkanalen voor melk willen zich onderscheiden door Vlog-melk aan te kopen. Dat is melk die vrij is van genetisch gemodificeerde organismen (gmo) dankzij aangepast en specifiek veevoeder. De stijgende tendens van gmo-vrije melk komt overgewaaid uit Duitsland, waar dit onderhand de norm is.

Pionier

“In 2016 werd onze productielocatie in Hombourg de eerste Belgische Vlog-gecertificeerde mengvoederfabriek”, zegt Dirk Van Thielen, directeur Animal Nutrition bij Arvesta.

“Daarna volgden nog 3 andere locaties in ons land alsook een productielocatie in het Duitse Ichenhausen, de bakermat van de Vlog-certificering. Vandaag bieden we een compleet assortiment 100% gmo-vrije voeders, mineralen en vitaminen aan.”

De grondstoffen die worden gebruikt voor deze voeders zijn uitsluitend van Europese bodem waardoor ook de ecologische voetafdruk ervan beperkt wordt.

Ontwikkeling

De overstap naar Vlog-voeder mag voor de melkveehouder geen impact hebben op het rendement van zijn koeien. “Wij zetten stevig in op onderzoek en ontwikkeling van voeders. Zo hebben we innovatieve voeders die de melkproductie stimuleren en waarvoor we steeds een gelijkwaardige Vlogversie ontwikkelen”, aldus Van Thielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.