Nieuws

Met het ondertekenen van het Fefac-convenant ‘Duurzame Soja’, neemt De Heus een belangrijke stap richting het gebruik van duurzaam geteelde soja binnen haar fabrieken gevestigd in de Europese Unie.

Het convenant heeft als doel dat uiterlijk in 2025 het gebruik van duurzame soja binnen mengvoer een feit zal zijn bij de in de Europese Unie gevestigde mengvoerbedrijven. Dit betekent dat de ingekochte soja moet voldoen aan de eisen die zijn opgesteld in de Fefac Soy Sourcing Guidelines.

Europese Unie

In de Nederlandse fabrieken van De Heus wordt voor de productie van compleet voer, al sinds 2015 uitsluitend duurzaam geteelde soja gebruikt. Vanaf nu zal De Heus ook het gebruik van duurzame soja binnen zijn fabrieken in Polen, Spanje, Portugal, Tsjechië en Slowakije helpen bevorderen en versnellen.

Aanleiding

Door de wereldwijde groei van de bevolking, urbanisatie en welvaart, stijgt de behoefte aan dierlijke eiwitten, zoals melk, eieren, vlees en vis, de komende jaren verder. De vraag naar grondstoffen, waaronder soja, voor diervoeders neemt hierdoor ook toe. Om de impact van zijn handelen op het milieu en de maatschappelijke omgeving, zo minimaal mogelijk te laten zijn, kiest De Heus voor 100% gecertificeerde duurzame soja.

Duurzame teelt

“Met deze stap nemen wij onze verantwoordelijkheid in de milieuproblematiek en het voedselvraagstuk. Als we de impact van ons handelen willen terugbrengen, zullen we als sector gezamenlijk moeten overschakelen op een duurzame teelt”, stelt directeur Koen de Heus.

Europees niveau

De Heus zit in het bestuur van zowel Nevedi als Fefac, en maakt zich hard om de kennis en ervaring die is opgedaan vanuit het Nederlandse Nevedi-akkoord, naar een Europees niveau te tillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.