Nieuws

Van Aarsen heeft voor de Hot Start Stoommixer tijdens Victam International in de categorie Animal Feed & Nutrition een innovatieaward gewonnen. Geelen Counterflow won in dezelfde categorie een innovatieaward voor de Counterflow Cooler Plus.

“We hadden er wel op gehoopt, maar niet op gerekend”, zegt Maril van Kempen van Van Aarsen. “De Hot Start Stoommixer helpt het conditioneringsproces te verbeteren door een gegarandeerde en nauwkeurige hittebehandeling”, legt Van Kempen uit. “Al het product dat de Hot Start Stoommixer verlaat, heeft de ingestelde temperatuur bereikt binnen een tolerantie van ongeveer 3 °C.”

Korte opstarttijd

In combinatie met de korte opstarttijd van 2 tot 3 minuten (tegenover de gebruikelijke 6 minuten), voorkomt de Hot Start Stoommixer verspilling bij batch-opstart, vermindert het contaminatierisico, verkort de batchtijd en wordt er productiewinst behaald.

Duurzaamheid

Omdat alle producten die de Hot Start Stoommixer verlaten, de gewenste temperatuur hebben bereikt, wordt verspilling bij batch-opstart voorkomen. “Dit bespaart niet alleen geld. Ook vanuit een duurzaamheidsperspectief wordt het steeds belangrijker om verlies van grondstoffen te minimaliseren. We merken dat duurzaamheid ook bij onze klanten een steeds belangrijker thema wordt”, besluit Van Kempen.

Koeler

Bij Geelen Counterflow zijn ze niet minder trots op de bekroning, zo laat Sander Geelen weten. “We zijn uiteraard erg blij met deze bekroning”, zegt hij. De Counterflow Cooler Plus is een nieuwe generatie tegenstroomkoelers die de productkwaliteit, operationele kosten en efficiëntie verbeteren.

Verdamping

“Klanten die na het koelen onvoldoende of overmatig vocht van het product willen vermijden vanwege fluctuaties in grondstoffen of omgevingsomstandigheden, kunnen met Evaporation Control het ideale luchtvolume en de koeltijd selecteren  om de verdamping in de koeler te maximaliseren of te minimaliseren”, aldus Geelen.  

Overige winnaars

Naast Van Aarsen en Geelen werd in Keulen ook Famsun nog met een award bekroond. De Aquafeed Award ging naar Prairie AquaTech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.