Nieuws

Energiebesparing melden voor 1 juli

Ondernemingen die energie moeten besparen moeten deze maatregelen voor 1 juli melden, tenzij de onderneming valt in een van de uitzonderingscategorieen, bijvoorbeeld omdat er een meerjarenafspraak geldt.

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (Wet milieubeheer-inrichtingen) om energie te besparen. Naast de energiebesparingsplicht is er nu een verplichting om de uitgevoerde energiebesparende maatregelen te rapporteren, de informatieplicht.

Versnellen

De informatieplicht met betrekking tot energiebesparende maatregelen geldt voor Wm-inrichtingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (of een equivalent daarvan) per jaar verbruiken. Met de informatieplicht willen het bedrijfsleven en de overheid energiebesparing versnellen. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls, aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

RVO heeft op de website een stappenplan uitgewerkt voor ondernemers. Via dit stappenplan wordt duidelijk of de energiebesparings- en informatieplicht voor uw eigen onderneming van toepassing is. Bedrijven en instellingen die geen informatieplicht hebben zijn onder andere:
– bedrijven of instellingen waarvan alle Wet milieubeheer-inrichtingen deelnemen aan het Europese emissiehandelssysteem (EU ETS).
– bedrijven of instellingen waarvan alle Wet milieubeheer-inrichtingen deelnemen aan het convenant Meerjarenafspraken energie-efficiëntie (MJA3).

Meer informatie over de energiebesparings- en informatieplicht is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lees ook: Nevedi sluit energieconvenant met overheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.