Nieuws
ForFarmers publishes half year results 2019.

ForFarmers gaat in het vierde kwartaal van 2019 de voerproductie van de locatie in Helmond verplaatsen naar ForFarmers-fabrieken in Almelo, Deventer en Rees (Duitsland).

Voor de betrokken medewerkers (31) die op dit moment in Helmond werkzaam zijn, betekent dit dat de werkzaamheden op deze locatie verdwijnen. ForFarmers onderzoekt de mogelijkheden om de medewerkers werk op een andere locatie aan te bieden.

Rundvee- en paardenvoeders

In de productielocatie Helmond worden vooral rundvee- en paardenvoeders geproduceerd. De productie van paardenvoeders (PAVO) wordt aan het begin van het vierde kwartaal 2019 overgenomen door de productielocatie Almelo. De productie van rundveevoeders zal worden verplaatst naar Deventer en Rees (Duitsland).

Productielocaties

Daarnaast wordt een deel van de productie als loonproductie ondergebracht bij een derde partij. Op dit moment wordt de capaciteit van de fabriek in Almelo vergroot om de paardenvoederproductie te kunnen overnemen. Ook de capaciteit van de productielocatie Rees is uitgebreid en er is geïnvesteerd in een nieuwe bulkverlading met contrasets om daarmee de fabriek flexibeler inzetbaar te maken.

Kostenbesparing

De beslissing om de productie in Helmond te stoppen ligt in lijn met de eerder dit jaar aangekondigde efficiencyplannen om door onder meer de rationalisatie van de supply chain 10 miljoen euro kosten te besparen (2021 in vergelijk met 2018). Daar waar mogelijk, wordt de productie samengebracht in bestaande fabrieken. Een en ander houdt in dat sommige fabrieken worden aangepast en/of gemoderniseerd.

Toekomst

Er is nog geen beslissing genomen over hoe de fabriek in Helmond in de toekomst eventueel kan worden ingezet voor bijvoorbeeld het bedienen van speciale segmenten. Zo is in 2018 een bestaande fabriek in Deventer heropend om volledig te worden ingezet om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar (de productie van) gmo-vrije rundvee- en geitenvoeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.