Nieuws

De Amerikaanse en Europese vereniging voor de voerindustrie, AFIA en Fefac hebben hun samenwerking op het gebied van duurzame en veilige voerproductie opnieuw bekrachtigd. Dit gebeurde onlangs tijdens de conferentie ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Fefac in Brussel.

De American Feed Industry Association (AFIA) en de European Feed Manufacturers’ Federation (Fefac) hebben een zogenoemd ‘memorandum of understanding’ (MOU) getekend. Hierin hebben ze aangegeven op welke terreinen de beide organisaties willen samenwerken. Het betreft onder andere duurzame voerproductie, voederveiligheid, communicatie, handel en onderzoek. De verwachting is dat het MOU synergie zal bewerkstelligen tussen de leden van beide organisaties en de aangesloten voerbedrijven zodat gezamenlijke projecten en partnerschappen ontstaan.

Wereldwijd

Beide organisatie hebben bovendien overeenstemming bereikt over het verder uitwerken van de wens om informatie uit te wisselen, samen onderzoeken op te zetten en het maximalisering van handelsmogelijkheden. Belangrijke thema’s voor beide organisaties zijn het reduceren van de milieuimpact van voer en van de dierlijke productieketen, maar ook het realiseren van het hoogste niveau van voederveiligheid en het bewaken van de biologische veiligheid.

Fefac-voorzitter Nick Major gaf aan blij te zijn met het onderstrepen van een intensievere samenwerking met AFIA en gezamenlijk te kunnen werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.