Nieuws
"Met het ondertekenen van de responsible soy declaration tillen we onze verantwoorde inkoop naar een hoger plan”, aldus Nick Major.,

ForFarmers heeft bekend gemaakt dat het voerbedrijf de Responsible Soy Declaration die afgelopen week door Fefac is gepubliceerd steunt.

Op het online platform kunnen Europese voerproducenten vrijwillig verklaren dat zij verantwoord geteelde soja inkopen. ForFarmers heeft zich ingezet om dit initiatief Europees en sectorbreed mogelijk te maken. “Als koploper op het gebied van duurzaamheid weken wij hard aan het verduurzamen van de Europese sojaketen. Het spreekt voor zich dat ForFarmers ook tot de eerste organisaties behoort die de verklaring tekenen”, aldus het voerbedrijf.

Transformatie

“Fefac moedigt haar leden aan bij te dragen aan het gemeenschappelijk doel om de markt voor sojaproducten die in de Europese diervoederindustrie worden gebruikt te transformeren. Als vanzelfsprekend behoort ForFarmers tot de eerste organisaties die dit initiatief steunen, niet alleen omdat we hier als organisatie voor staan, maar ook omdat we al verantwoord geteelde soja inkopen. We zijn trots dat we met dit initiatief onze verantwoorde inkoop naar een hoger plan kunnen tillen”, aldus Nick Major, directeur Corporate Affairs bij ForFarmers en tevens momenteel voorzitter van Fefac.

Inkooprichtlijnen

Het tekenen van de Responsible Soy Declaration van Fefac houdt in dat bedrijven toezeggen specifieke stappen te ondernemen om soja(meel) verantwoord in te kopen. Hierbij worden de Fefac-inkooprichtlijnen voor soja als referentiekader gebruikt. ForFarmers werkt – ook al vóór het ondertekenen van de verklaring – volgens deze richtlijnen van Fefac.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.