Nieuws
Agrifirm

Royal Agrifirm Group en Land O’Lakes richten gezamenlijk een joint venture, Agrilakes, op ten behoeve van de diervoederproductie voor melkveehouderijbedrijven in China. Dat hebben beide bedrijven vandaag bekendgemaakt.

Combineren

Agrilakes (安阁雷) gaat gebruikmaken van de bestaande marktkennis, inzichten, technologieën en onderzoekscapaciteiten van zowel Land O’Lakes als Agrifirm om diensten te verlenen aan een groeiend klantenbestand onder melkveehouders in China. “Wij hebben meer dan 20 jaar marktervaring in China. Deze joint venture stelt ons in staat stellen om onze groeistrategie succesvol verder te implementeren”, aldus Dick Hordijk, CEO van Agrifirm.

Ook Land O’Lakes is al enkele decennia actief in China. Jerry Kaminski, Executive Vice President en Chief Operating Officer van Land O’Lakes:  “We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe joint venture beide bedrijven zal helpen groeien dankzij de gevestigde infrastructuur en reputatie van Agrifirm in China, in combinatie met de sterke expertise van Land O’Lakes op het gebied van onderzoek en technologie.”

Productie

De nieuwe joint venture zal in eerste instantie worden gevestigd in de bestaande Agrifirm-productiefaciliteit in Tianjin. Er zijn plannen om een nieuwe fabriek voor premixen en specialiteiten voor melkvee te bouwen op het aangrenzende perceel.

“De continue groei, modernisering en efficiëntere productie van de melkveebedrijven in deze regio gaan gepaard met nieuwe werkwijzen die de vraag naar beter voer voor het melkvee en verhoogde productiviteit van de dieren stimuleren. Door de krachten te bundelen met Land O’Lakes zijn we goed in staat om aan de behoeften van deze veelbelovende markt te voldoen. Een mooi voorbeeld van Better Together”, aldus Hordijk.

De oprichting en financiering van Agrilakes is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide coöperaties en wacht nu op goedkeuring door de betreffende mededingings- en regelgevende instanties.

Lees ook: Chinese viceminister bezoekt Agrifirm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.