Nieuws

P.Bos veevoeders viert 125-jarig bestaan

P. Bos veevoeders
Uit handen van burgemeester Verhulst ontving de familie Bos een beeld getiteld 'Samen' en een collage van documenten uit de gemeentearchieven over het bedrijf P. Bos veevoeders.

Diervoederbedrijf P.Bos veevoeders uit Ederveen bestaat 125 jaar. Het jubileum werd zaterdag 22 juni gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor relaties, genodigden, personeel en familie.

Vogelvlucht

Ruim 500 aanwezigen kregen tijdens de bijeenkomst een beeld van de historie van het familiebedrijf dat ondanks alle veranderingen in de sector nog altijd is gevestigd in het hart van het dorp Ederveen. Directeur Robert Bos, vierde generatie, schetste in woord en beeld de ontwikkeling van het bedrijf. De basis ervan werd in 1894 gelegd door zijn overgrootvader Pieter Bos, die op de locatie van de huidige fabriek een woonhuis en boerderij bouwde. Hij besloot er een handel in veevoeder(grondstoffen) te beginnen. “Vier generaties later staat er dankzij voortdurend investeringen in de fabriek, in kennis en in mensen een moderne voerfabriek die wordt gekenmerkt door goede producten en korte lijnen”, aldus Bos.

Topsport

Burgemeester René Verhulst van de gemeente Ede zei in zijn toespraak onder de indruk te zijn van het bedrijf. “Wat een innovatie, wat een technologie. Hier wordt voer gemaakt voor topsporters”, aldus Verhulst.

De burgemeester benadrukte bovendien het grote belang van familiebedrijven, zoals P.Bos veevoeders, voor de Nederlandse economie. “De helft van het bedrijfsresultaat van Nederland wordt gerealiseerd door familiebedrijven.” Volgens Verhulst staan familiebedrijven garant voor duurzame groei, rentmeesterschap en binding met het personeel. “Bij familiebedrijven zijn cijfers belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om continuïteit en betrouwbaarheid. En met die kernwaarden zit het bij dit bedrijf in Ederveen zeker goed nu de volgende generatie zich al aandient.”

Bedrijfsfilm

Ter gelegenheid van het jubileum heeft P.Bos veevoeders een bedrijfsfilm gemaakt die binnenkort beschikbaar komt op de website van de onderneming. “Met de film hebben we geprobeerd een beeld te schetsen van hetgeen zich afspeelt in de fabriek, maar komen ook andere aspecten aan bod door interviews met onze afnemers, ons personeel en onze buren in het dorp”, aldus Pieter Bos (vijfde generatie) in een toelichting.

Meer over het jubileum van P. Bos veevoeders leest u in een van de volgende edities van De Molenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.