Nieuws
insect diets

Onderzoekers van de KU Leuven Campus Geel bestuderen de mogelijkheid om de larven van de zwarte soldatenvlieg in te zetten bij de verwerking van voedselresten uit supermarkten. Mogelijk kunnen deze larven daarna nog worden gebruikt in veevoeder. Dat meldt het Vlaams Infocentrum land- en tuinbouw (Vilt).

Voedselresten

De onderzoekers willen de larven laten groeien op voedselresten uit supermarkten. Die resten gaan nu door een automatische ontpakkingsmachine. Dat zorgt voor twee afvalstromen: verpakkingsmateriaal dat nog etensresten bevat en voedselresten waarin zich ook kleine stukjes plastic bevinden.

Veevoeder

Als blijkt dat de larven effectief het plastic ongemoeid laten, kunnen ze bovendien nog gebruikt worden in veevoeder. Het onderzoeksproject mikt ook op een verdere optimalisatie van de kweek van deze larven. Via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek financiert de Vlaamse overheid.

Entobiota

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van het onderzoeksproject Entobiota. Het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek kende 2,06 miljoen euro toe aan dit project waaraan ook de Universiteit Antwerpen, Thomas More Kempen en Inagro deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.