Nieuws
victam asia
Victam Asia en VIV Health & Nutrition bundelen krachten in Bangkok

De organisaties van de internationale beurzen VIV en Victam bundelen hun krachten voor een gezamenlijk evenement in maart 2020. Dat hebben beide organisaties bekendgemaakt.

Oorspronkelijk stond voor januari 2020 het evenement VIV Health and Nutrition Asia op de planning. In maart zou Victam de deuren openen voor de Victam Asia. Overleg tussen beide organisaties heeft ertoe geleid dat is besloten te kiezen voor het gelijktijdig laten plaatsvinden van de evenementen. Dat betekent dat de Bangkok Bitec beurslocatie van 24 tot 26 maart 2020 zowel Victam Asia als VIV Animal Health & Nutrition onderdak biedt.

Sterke merken

“Beide evenementen parallel laten plaatsvinden op dezelfde locatie is een goede manier om twee sterke merken actief in Azië samen te brengen”, aldus Sebas van den Ende, algemeen directeur van Victam International. “Voor de bezoeker is dit een veel beter concept dan twee aparte evenementen met slechts enkele maanden ertussen.”

De discussies die aan de samenwerking vooraf gingen, laten volgens VIV-directeur Heiko Stutzinger duidelijk zien dat de organisaties veel vertrouwen hebben in het perspectief dat de Aziatische markt biedt. “Onze eigen activiteit in Azië is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. De samenwerking met Victam voor het evenement in maart 2020 in Bangkok zien we als een belangrijke volgende stap om de regio nog beter ten dienst te zijn.”

Technologie én ingrediënten

Belangrijk daarbij is volgens Victam en VIV dat de Aziatische markt het meest gediend met een combinatie van ingrediënten en technologie. “Met name ingrediënten en additieven zijn in Azië een groeimarkt in de voedselketen. Met VIV hebben we al veel bereikt als het gaat om het opbouwen van een netwerk van additievenleveranciers aangevuld medische supplementen en farmaceutische ingrediënten en gerelateerde producten en diensten. Voor ons zijn diergezondheid en nutritie twee pijlers onder de ontwikkeling van voedselproductie in Azië”, aldus Stutzinger.

Groter

Van den Ende verwacht dat het gecombineerd evenement meer bezoekers naar Bangkok zal trekken. Ook zullen er parallel aan het evenement diverse conferenties en seminars worden georganiseerd, die zowel de diervoeding als de technologie zullen belichten. “Dit is beter voor iedereen. Alle noviteiten, het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van voerproductie en de toepassing van ingrediënten en additieven onder één dak.”

Voor VIV betekent de samenwerking volgend jaar dat de beursorganisatie elk jaar een evenement van formaat presenteert in Azie. VIV Asia vindt elke twee jaar plaats en staat weer gepland in 2021. “Onderzoek onder onze relaties in Azië heeft naar voren gebracht dat zij de voorkeur geven aan jaarlijks contact om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen. Om hierin te voorzien troffen we dus al voorbereidingen voor een evenement in 2020. Nu we de krachten bundelen met Victam staat er een evenement waarvoor het meer dan de moeite waard is om naar Bangkok te komen”, aldus Stutzinger.

Lees ook: Sebas van den Ende nieuwe directeur Victam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.