Nieuws
Een vloeistoftank met een inhoud van 50 m3 wordt naar binnen getakeld.

In de vestiging van De Valk Wekerom (DVW) in Meppel wordt de laatste hand gelegd aan de eigen productielijn voor biologische veevoeders. De planning is dat het bedrijf in september officieel het eerste in eigen beheer geproduceerde biologische veevoeder zal afleveren.

Om de spreekwoordelijke puntjes op i te kunnen zetten, wordt de komende periode proefgedraaid. De biologische voerlijn heeft een capaciteit van 30 à 35 ton per uur en is goed voor 1 à 2 extra arbeidsplaatsen.

Aanleiding

De directe aanleiding voor de productie-uitbreiding is de sterk stijgende vraag naar biologische veevoeders. Die groeiende vraag leidde bij DVW in 2018 tot een omzetstijging van biologisch met ruim 30%.

Groei

De algemene verwachting is dat die groei door zal zetten. De nieuwe productielijn in Meppel is zo ingericht dat die groei probleemloos kan worden opgevangen. Voor de biologische voerproductie is een samenwerking opgezet met AgruniekRijnvallei, genaamd Bio-NL.

Gescheiden productielijnen

In de vestiging wordt ook regulier veevoeder geproduceerd. De nieuwe productielijn is echter strikt gescheiden van de bestaande reguliere lijn. Dat geldt voor de laadstraat, de inname van de grondstoffen, de maal- en menglijn en de perslijn. Maar ook voor de premixen, mineralen en vloeistoffen. Het zijn twee volledig van elkaar gescheiden veevoederfabrieken onder 1 dak.

De pers wordt geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.