Nieuws
ForFarmers

ForFarmers is ook in het Verenigd Koninkrijk voornemens voerproductie te verplaatsen. Het diervoederbedrijf is van plan de locatie in Crewe te sluiten en het productievolume van deze locatie onder te brengen bij andere fabrieken in Groot-Brittannië.

Verplaatsing

Het is de bedoeling dat de fabriek in Crewe in het laatste kwartaal van dit jaar wordt gesloten. De voerproductie wordt verplaatst naar de ForFarmers locaties in Newcastle under Lyme, Selby en Preston. De voorgestelde sluiting van de fabriek in Crewe hangt af van het vereiste consultatieproces met de betrokken medewerkers. Dit proces is ook van toepassing op medewerkers van de fabriek in Newcastle under Lyme, vanwege mogelijke organisatorische veranderingen. Het consultatieproces start vandaag.

Efficiency

De voorgenomen sluiting van de fabriek in Crewe is in lijn met de efficiencyplannen die ForFarmers eerder dit jaar bekendmaakte. Deze zijn erop gericht de operationele kosten van de groep met €10 miljoen te verminderen in 2021 (vergeleken met 2018). Deze plannen zijn inclusief het voornemen van ForFarmers om de supply chain te optimaliseren, zowel voor wat betreft het moderniseren van bestaande fabrieken als de geografische verdeling van de fabriekslocaties.

Optimalisering

ForFarmers UK heeft 14 productielocaties (productie- en mengfabrieken). ForFarmers UK ziet nu de mogelijkheid om voervolumes die op dit moment in Crewe worden geproduceerd te verplaatsen. Hiermee wordt de algehele benutting van de overige fabrieken verbeterd en worden supply chain kosten geoptimaliseerd. Er is nog geen beslissing genomen over de toekomst van de fabriek in Crewe. De voorgestelde plannen zouden leiden tot het ontslag van ongeveer 23 mensen.

Lees ook: ForFarmers verplaatst voerproductie uit Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.