Nieuws

ForFarmers heeft in Bathmen (Overijssel) een nieuwe testlocatie in gebruik genomen. In deze teststal worden voerproeven voor vleeskuikens gedaan. Dat meldt de voeronderneming op haar website.

“Het heeft even geduurd voordat we een nieuwe locatie hadden gevonden en alle plannen voor de inrichting en uitvoering rond waren. We hebben nu een volledig nieuwe teststal, geschikt voor al onze voerproeven voor zowel reguliere als langzaam groeiende kuikens”, zegt innovatiemanager Albert Dijkslag op de website van ForFarmers.

Pluimvee en koeien

De nieuwe teststal staat op het bedrijf van Han en Jenny Nikkels. Zij hebben een rundveebedrijf met 70 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Tot 2004 hielden zij vleeskuikens in de pluimveestal. Daarna zijn zij leggrootouderdieren gaan opfokken. Vanaf 2012 fokten zij hanen op voor PoultryPlus, de dochteronderneming van ForFarmers.

Nieuwe testinrichting

Begin mei is er gestart met voerproeven met langzaam groeiende kuikens. De dagelijkse werkzaamheden in de stal worden verzorgd door Han Nikkels. Dagelijks controleert hij of alles goed verloopt en noteert eventuele uitval. Op vaste momenten wordt het voerverbruik van de vleeskuikens bepaald en worden de dieren gewogen. Dit laatste gebeurt samen met medewerkers van ForFarmers, zo laat het bedrijf op haar site weten.

Naast de teststal bij de familie Nikkels heeft ForFarmers ook een teststal voor vleeskuikens bij de familie Wikkerink in Winterswijk Miste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.