Nieuws

Nederlandse diervoederbedrijven waren in 2018 de belangrijkste afnemers van verantwoorde soja in het algemeen en Round Table Responsible Soy (RTRS). Dat meldt Nevedi op basis van het RTRS Management Report 2018.

De lijst werd in 2018 aangevoerd door de grotere leden van Nevedi. Ook Nederlandse handelsbedrijven spelen een belangrijke rol, wat blijkt uit plek 2 en 3 wereldwijd voor Cefetra en Groan in deze categorie.

Verduurzaming

Nevedi maakt zich namens haar leden al jaren sterk voor het verduurzamen van de grondstoffen voor de Nederlandse diervoederindustrie. Nationaal en internationaal is Nevedi actief, met collega-brancheorganisaties en ketenpartners om het gebruik van duurzame alternatieven van waardevolle grondstoffen te promoten en versterken.

Verantwoorde soja

Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van verantwoorde soja. Zowel in Europa via Fefac – onder andere via de Fefac Soy Sourcing Guidelines – als binnen Nederland (Dutch Soy Platform Initiative) maakt Nevedi zich sterk voor het gebruik van verantwoorde soja. Hoewel er wereldwijd nog veel winst te boeken valt, is het binnenlands verbruik van verantwoorde soja inmiddels gemeengoed geworden, aldus Nevedi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.