Nieuws

Extra steun voor korte ketens en streekproducten

Minister Schouten wil regio- en streekproducten stimuleren en kortere ketens ondersteunen.

Het plan is om – in samenwerking met de provincies – een speciale delegaties door Nederland te organiseren om streekproducten bekender te maken en korte (voedsel)ketens te stimuleren. “Knellende wet- en regelgeving voor streekproducenten wordt aangepakt”, aldus de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Handelsmissie

Via een handelsmissie in eigen land wil minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de waardering voor Nederlandse streek- en regioproducten vergroten en de afzet ervan bevorderen.

Verbinding

Om de band tussen boeren en consumenten te versterken wil de minister initiatieven die inzetten op lokaal voedsel, een eerlijke prijs voor de producent en meer verbinding tussen boeren en stadsbewoners stimuleren. Deze zogenoemde korte (voedsel)ketens wil de minister een zet geven door de Taskforce Korte Keten officieel te erkennen. Ook is er in de plannen van de minister oog voor de multifunctionele landbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.