Nieuws

Agrivaknet sluit aan bij Vertrouwensloket

Agrivaknet
Agrivaknet-voorzitter Noud Janssen en Vertrouwensloket-voorzitter Jeannette van de Ven ondertekenen de overeenkomst, het afsprakenkader, waarmee beide partijen de samenwerking bekrachtigen.

Agrivaknet heeft zich aangesloten bij het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. Daarmee is Agrivaknet de 25st partner van het Vertrouwensloket.

Agrivaknet, de vereniging van agrarisch bedrijfsadviseurs, wil met het aansluiten bij het Vertrouwensloket aangeven dat de vereniging haar verantwoordelijkheid neemt om verminderde zorg voor landbouwhuisdieren zo veel mogelijk te voorkomen.

Netwerk

Agrivaknet wil het netwerk van bedrijfsadviseurs stimuleren alert te zijn op signalen van verminderde dierzorg. “Bedrijfsadviseurs kunnen in een vroeg stadium afwijkende situaties signaleren en zijn daarmee van groot belang voor de preventie en aanpak van dierverwaarlozing”, aldus de vereniging.

Signaleren

In het afsprakenkader heeft een brede vertegenwoordiging van bedrijven, banken en organisaties in de veehouderij afspraken gemaakt. Deze afspraken gaan over ieders rol en bijdrage in het signaleren en het voorkomen van verminderde zorg of verwaarlozing van landbouwhuisdieren.
Met het vroegtijdig signaleren van verminderde zorg kunnen schrijnende situaties voor mens en dier worden voorkomen. De erfbetreders spelen hierin een belangrijke rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.