Nieuws

Rhein Invest neemt meerderheidsbelang in Welgro

Rhein Invest
Rhein Invest wil met Welgro nieuwe markten bedienen.

Welgro heeft met Rhein Invest uit Amstelveen een nieuwe meerderheidsaandeelhouder gekregen. Welgro-eigenaren Wiljon en Claudia Wellink waren al enige tijd op zoek naar een zakenpartner om de toekomst van de onderneming te borgen. Die is gevonden in Rhein Invest.

Wiljon Wellink, eigenaar en algemeen directeur Welgro: “Binnen de familie is er geen opvolging. Reden dat wij al enige tijd op zoek waren naar een sterke partner die Welgro verzekert van een goede toekomst met investeringsmogelijkheden, de werkgelegenheid garandeert en die oog heeft voor de innovatieve kracht en de menselijke maat waarmee gewerkt wordt. Met Rhein Invest hebben Claudia en ik daarin alle vertrouwen.” De familie Wellink behoudt een kleiner aandeel in Welgro. “We willen op deze manier aan de toekomst blijven bijdragen.”

Investeerder

Rhein Invest investeert in winstgevende, middelgrote ondernemingen in de industrie, software en agri-tech. Altijd in bedrijven met een sterk DNA, stevige marktpositie en innovatief vermogen.

Welgro is daarvan een mooi voorbeeld, stelt Rhein Invest. Jan Middelburg, partner: “Welgro is een prachtig, innovatief bedrijf in de Nederlandse maakindustrie en heeft een zeer goede naam bij klanten.” Rhein Invest streeft er naar eigen zeggen naar Welgro voor de langere termijn te laten groeien naar nieuwe markten.

Opvolging

Wiljon en Claudia Wellink trekken zich terug uit de directie van Welgro en worden opgevolgd door Bart van Nunen als algemeen directeur. Van Nunen heeft ruime ervaring met familiebedrijven in de proces-, maak- en foodindustrie, alsmede met transport en logistiek.

Lees ook: Eerste Welgro 4-asser voor De Hoop Mengvoeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.