Nieuws

Nedap en JoinData slaan handen ineen

Nedap
Nedap en JoinData gaan samenwerken bij het uitwisselen van data voor melkvee- en varkenshouders, heeft de directie van beide ondernemingen bekendgemaakt. V.l.n.r.: Sener Celik (Director JoinData), Ruben Wegman (CEO Nedap N.V.), Ton Loman (Bestuursvoorzitter JoinData), Bertino Verstege (Managing Director Nedap Livestock Management), Jan Anne Kuipers (Manager R&D Nedap Livestock Management), Jos Tholen (Business Development JoinData).

Nedap en JoinData slaan de handen ineen. Centraal in de samenwerking staat het voornemen om data afkomstig van Nedap’s software-applicaties voor melkvee- en varkenshouders via het JoinData platform te ontsluiten, waarbij de boer aan het roer blijft staan van zijn datastromen.

Rol boer

Nedap Livestock Management is wereldwijd marktleider in technologische oplossingen voor het automatiseren van stalprocessen op basis van individuele dieridentificatie. Nedap versterkt daarbij melkvee- en varkenshouders met software-applicaties die hen betrouwbare informatie leveren om de beste operationele en strategische beslissingen te nemen. JoinData heeft een datasnelweg en machtigingenplatform ontwikkeld, met als doel de boer ‘in control’ te laten zijn over zijn eigen datastromen. Daarbij geeft de boer aan welke data, met wie en voor welk doel gedeeld kan worden.

Regie

Bertino Verstege, algemeen directeur van Nedap Livestock Management: “Om data voor de veehouder tot waarde te brengen, is het van belang relevante inzichten te genereren. Dat doen we met onze softwareapplicaties. Daarnaast levert het de veehouder veelal meerwaarde op als data kunnen worden geïntegreerd in diverse systemen en worden gecombineerd met overige data afkomstig van zijn eigen bedrijf of daarbuiten. Het faciliteren van dergelijke integraties is essentieel om zowel de veehouder als de sector in de toekomst efficiënter en duurzamer te laten produceren.”

Volgens de Nedap-directeur is het daarbij van groot belang om de veiligheid, kwaliteit en transparantie van de data-uitwisseling te waarborgen, zodanig dat de veehouder de regie houdt over zijn data. “Het platform dat JoinData ontwikkelt en de mogelijkheden die het de aangesloten veehouders biedt sluiten daarom naadloos aan bij onze visie op dit gebied.”

Versterken

“Wij zijn ervan overtuigd dat met het aansluiten van Nedap een belangrijke stap wordt gezet om innovatie in de agrifood sector aan te jagen, naast het feit dat veel partijen interesse zullen hebben in de data die Nedap applicaties produceren. We gaan samen werken aan het versterken van de positie van de agrarisch ondernemer”, aldus Sener Celik, directeur JoinData. De komende maanden zullen beide partijen de samenwerking verder uitwerken en concretiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.