Nieuws

Patentovereenkomst vroege voeding eendagskuikens

vroege voeding
Tjitze Meter (HatchTech) en Harm Langen (Pas Reform) sluiten een patentlicentieovereenkomst op het gebied van vroege voeding van eendagskuikens.

HatchTech en Pas Reform zijn een wereldwijde strategische patentovereenkomst aangegaan met betrekking tot vroege voeding voor eendagskuikens. De overeenkomst treedt met onmiddellijke ingang in werking.

Belang

“We zijn ervan overtuigd dat vroege voeding een belangrijke factor voor een diervriendelijke en antibioticavrije pluimveeproductie is. Deze patentlicentieovereenkomst draagt bij aan een betere toekomst voor de pluimvee-industrie”, aldus Tjitze Meter, oprichter en CEO van HatchTech.

“Dit is duidelijk een win-winovereenkomst, die onze klanten veel voordeel op zal leveren”, zegt Harm Langen, CEO van Pas Reform. “Dit onderstreept het belang van vroege voeding voor de productie van robuuste eendagskuikens en stimuleert het wereldwijde groeipotentieel van dit innovatieve concept.”

Onderzoek

Wereldwijd is volgens beide ondernemingen veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vertering en voeropname van kuikens en naar de impact van voeren direct na uitkomst. HatchTech, leverancier van incubatietechnologieën, verwierf op basis van een eigen oplossing voor vroege voeding voor eendagskuikens gebaseerd op deze kennis een patent. In 2014 lanceerde de onderneming het concept HatchCare. Hiermee worden eendagskuikens direct na uitkomst voorzien van de eerste levensbehoeften: voer, vers water, licht en verse lucht.

In 2018 lanceerde Pas Reform SmartStart, een voeroplossing waarmee kuikens direct na uitkomst, middels een enkele formulering worden voorzien van voer en water. Met SmartStart kan vroege voeding direct na de uitkomst op eenvoudige en flexibele wijze worden geïmplementeerd. Het concept bestaat uit twee elementen, die afzonderlijk of in combinatie met elkaar kunnen worden toegepast: precisievoeding en intelligente verlichting.

Ontwikkelen

“Na jaren innoveren en een succesvolle marktacceptatie van HatchCare, is het geweldig om te zien dat ook andere leveranciers van incubatietechnologie de voordelen van vroege voeding inzien”, aldus Meter (HatchTech). Langen (Pas Reform): “De overeenkomst geeft beide bedrijven de vrijheid om hun oplossingen op het gebied van vroege voeding verder te ontwikkelen en te vermarkten.”

Lees ook: De Heus onderzoekt relatie voeding moederdier en kwaliteit kuiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.