Nieuws

De Heus werkt mee aan speciale editie Kidsweek

Foto: De Heus Voeders

De Heus Voeders heeft medewerking verleend aan een special over dieren op de boerderij. Deze special zit in een speciale Back to School editie van Kidsweek, de grootste kinderkrant van Nederland. Deze editie van Kidsweek wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar op bijna alle basisscholen in Nederland verspreid.

Lespakket

Vorig jaar al lanceerde De Heus een speciale website voor kinderen. “De special die wij nu hebben mogen invullen, borduurt daarop voort. Bovendien is er een lespakket gemaakt. De juffen en meesters kunnen hier in de klas gebruik van maken”, zegt Michiel Peters, manager corporate affairs op de website van De Heus.

Uitleg

In de special geven Anna en Daan van De Heus Kidzz de jonge lezers een kijkje in de keuken van diervoer en vertellen ze van alles over de zorg voor koeien, kippen en varkens. Ze vertellen uitgebreid over het eten dat dieren krijgen en alles wat daarbij komt kijken. “Zo leren kinderen bijvoorbeeld dat veel van de grondstoffen die we gebruiken voor onze diervoeders eigenlijk reststromen uit de levensmiddelenindustrie zijn. Zoals bierborstel, wei en sojaschroot.”

Draagvlak

Peters vervolgt: “Boeren spelen een belangrijke rol in ons voedselsysteem. Maar veel mensen kunnen zich weinig voorstellen bij een modern boerenbedrijf. Daar willen we bij De Heus iets aan doen. Omdat we denken dat een beter beeld van wat er allemaal gebeurt op een modern boerenbedrijf ook bij kan dragen aan het vergroten van het draagvlak voor de manier waarop we in Nederland ons voedsel produceren.”

Eerste exemplaar

Het eerste exemplaar van de special wordt vrijdag 6 september uitgedeeld aan de leerlingen van een basisschool tijdens een bezoek aan het bedrijf van de familie Van Zutphen. “Zij hebben een modern varkensbedrijf in Noord-Brabant en vinden het leuk om mensen meer te leren over de manier waarop zij voor hun dieren zorgen”, besluit Peters.

Lees ook: De Heus lanceert website voor kinderen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.